Een tuin waar u zich prettig voelt!

Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp is de basis voor een tuin waarin alles op elkaar is afgestemd. De ruimte, beplanting, materialen en bestrating moeten, op een creatieve wijze, samen met de omgeving een eenheid vormen. Sfeer en praktische bruikbaarheid zijn belangrijke componenten om uw ideale tuin te verwezenlijken.

Hoe gaat Botanica Tuinen te werk?

Tijdens een vrijblijvend, eerste gesprek bij u thuis wordt de tuinsituatie bekeken en wordt geïnventariseerd wat uw wensen en ideeën zijn.
Wilt u een strakke, onderhoudsarme tuin? Of een losse tuin met weelderige begroeiing? Alles is mogelijk. Belangrijk is dat u zich thuis voelt in de tuin!

Vindt u het moeilijk om te omschrijven wat u mooi vindt?
Botanica Tuinen biedt u de mogelijkheid om met behulp van diverse voorbeelden van stijl, beplanting en sfeer, aan te geven wat u aanspreekt.

Met de verkregen informatie bieden wij u een vrijblijvende offerte aan van de ontwerpkosten.

Kiest u ervoor om uw tuin door ons te laten ontwerpen, dan wordt een overeenkomst opgesteld. Vervolgens wordt uw tuin opgemeten (indien u geen tekening voorhanden heeft) en zullen de gegevens uit het gesprek worden verwerkt tot een eerste tekening.

Deze tekening wordt met u besproken. U kunt eventueel gewenste wijzigingen aangeven. Als u tevreden bent, wordt de tekening uitgewerkt tot het definitieve tuinontwerp. Indien u dat wilt, voorzien van een beplantingsplan.

Een beplantingsplan bestaat uit een tekening op schaal waarop de beplanting is ingetekend. Daarbij een lijst waarop alle namen en aantallen van de planten, heesters en bomen staan. Tevens wordt op deze plantenlijst aangegeven wat de bloeiperiode is van de betreffende planten alsook de hoogtematen en de benodigde verzorging.

Heeft u geen uitgebreid en gedetailleerd tuinontwerp nodig? Heeft u alleen behoefte
aan wat "grote lijnen"? In dat geval kan Botanica Tuinen een eenvoudig schetsontwerp voor u maken zodat u zelf met uw tuin aan de slag kunt.

Wilt u alleen de beplanting in uw tuin veranderen of een deel ervan, bijvoorbeeld een border? Wij kunnen een beplantingsplan voor u verzorgen met daarbij vermeld de te planten aantallen, de maten en de verzorgingsaspecten.

Wilt u zelf uw tuin aanleggen, dan kan dat prima aan de hand van ons tuinontwerp. Zonodig kan Botanica Tuinen u adviseren bij de aanleg.
U kunt ook bij ons terecht voor de levering van de benodigde planten.

Wilt u de aanleg uitbesteden, dan kunnen wij u, indien u hier prijs op stelt, in contact brengen met erkende collega- hoveniersbedrijven.


Petra Rasker / Botanica Tuinen

 

Petra Rasker / Botanica Tuinen

 

Petra Rasker / Botanica Tuinen